Ana içeriğe atla

Amaç

Yiyecek içecek sektöründe yasa ve yönetmeliklere uygun etik, ilke ve kurallar doğrultusunda, güncel bilgi ve becerileri kullanarak pasta ve ekmek alanında yaratıcı ürünleri hazırlayabilen, mesleğin gerektirdiği bilgi ve becerilere sahip çalışma alışkanlığı kazanmış meslek elemanları yetiştirmektir.

Hedefler

  • Pastacılık ve ekmekçilik alanının temel kavramları, tarihçesi, gelişimi ve bileşenleri hakkında genel bir anlayış içinde pasta ve ekmek yapımı, üretimi, stok yönetimi, pastacılık sanatı ve teknikleri konularında bilgi ve beceriye sahip,
  • Ulusal ve uluslararası ekmek türlerinin üretimi, yenilikçi ve yaratıcı ürünler ile, mayalama süreçleri, hamur yoğurma teknikleri gibi ekmekçilik konularında bilgi ve beceriye sahip,
  • Güncel bilgi ve teknolojiler ışığında ve mesleki etik değerlere bağlı kalarak pastacılık ve ekmekçilik bilgi ve becerilerini kullanabilen,
  • Ekip üyeleri ve diğer departmanlarla iş birliği içerisinde çalışabilen,
  • Pastacılık ve ekmekçilik alanıda profesyonelleri ve yiyecek içecek hizmeti alan bireyler ile sürüdürülebilir ve etkili iletişim kurabilen,
  • Pastacılık ve ekmekçilik alanında sürdürülebilir ve çevre dostu uygulamalar çerçevesinde sosyal sorumluluk faaliyetlerinde yer alan öğrenciler yetiştirmek.